.st0{fill:#FFFFFF;}

Wanneer ben je de laatste keer van mening veranderd?

Ik dacht altijd dat het als schrijver niet nodig is om veel te vertellen over wat me bezig houdt, wat me inspireert, wat me intrigeert. Maar door het lezen van veel marketingboeken (ja, een moderne selfpublishing schrijver moet zorgen voor zijn marketing) ben ik beginnen beseffen dat ik toch wel iets meer moet doen aan mijn eigen marketing. Namelijk mijn lezers een inkijk geven op de wereld van de schrijver.

Dus heb ik beslist om af en toe hier te posten wat me inspireert, wat me treft, wat me intrigreert. Ik vond het wel passend om een eerste blogartikel in deze reeks te beginnen met een boek dat de boodschap geeft dat je altijd in staat moet zijn om je mening te veranderen. Zoals: iemand die een boek niet publiceert met een uitgeverij, die kan niet schrijven of die heeft geen boek dat het lezen waard is. Als je die mening hebt, dan lees je best eens het boek Think again van Adam Grant

We leven in een wereld die snel verandert en die complexer wordt, maar onze mogelijkheid om onze oude opinies los te laten, is echter niet geëvolueerd. Het is natuurlijk ook moeilijk om meningen, opinies en geloof die je jaren geleden al gevormd hebt, volledig los te laten. We omringen ons ook vaak met mensen die dezelfde mening bezitten als jezelf. Daardoor raken we nog meer overtuigd van ons eigen gelijk. Daarom omring jezelf eens met mensen die anders denken, die kritiek durven geven en die je uitdagen. Je zal er je leven en werk door veranderen. Socrates wist het al dat we uiteindelijk niets weten.

Want zo is het toch: we vertrekken van opinies, veronderstellingen en vooroordelen. Misschien schrijf ik dat hier wel neer omdat ik fan ben van Pride & prejudice van Jane Austin. Want de werkelijkheid die we zien, is de werkelijkheid die wij voor onszelf creëren. We kijken letterlijk in een spiegel. Die reflecteert wat we denken te zien. Maar we zien niet wat er zich achter de spiegel bevindt. Wie dus denkt dat enkel schrijvers die bij een uitgeverij aangesloten zijn boeken kunnen schrijven die het lezen waard zijn, die kijkt in een spiegel. Misschien is het daarom dat ik mijn volgend boek Spiegelstad als titel heb gegeven? Of nee, dat heeft een heel andere reden. Welke, dat zal je in het najaar kunnen ontdekken.

Dus vraag ik me af: hoe origineel ben jij in je denken? Adam Grant vertelt in zijn Tedtalk over de speciale gewoontes van originele denkers:

Dus als jij een originele denker bent, dan weet je wel waarom een selfpublishing auteur de moeite waard is.

Foto: NeONBRAND via Unsplash

Verdien zelf geld met dit boek: word affiliate

Ken je het systeem van affiliatemarketing waarmee je gemakkelijk geld kunt verdienen?

Je hoeft je gewoon te registreren als affiliate, een link die je krijgt te plaatsen op jouw website of sociale media en je krijgt 2 euro per boek dat via jouw link verkocht is.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Jij verdient een betere vrije tijd

Een tijd om My Secret tips te lezen. Een tijd waarin je in leert dat de wereld niet is wat het lijkt. Een tijd om je te verwonderen over verhalen, mysteries, mythologie.

Want jouw vrije tijd is van jou.

Daarom ben ik niet zo goed in het lastig vallen van mensen in hun mailbox.

Het gebeurt. Zelden. Sporadisch. Als het niet anders kan.

Wie zich inschrijft voor My Secret tips, krijgt verhalen, kortingen en cadeaus, maar ook:


My Secret tips welke digitale tools ik gebruik om creatief te zijn


Podcasts om naar te luisteren en verwonderd te zijn (coming soon)

Uitleg wat me inspireert met elke keer ook verdwenen woorden.


>