Cookie- en privacyverklaring

Via deze website worden privacygevoelige gegevens ofwel persoonsgegevens verwerkt. Ik verwerk en beveilig je persoonsgegevens zorgvuldig, want dat vind ik belangrijk. Ik hou er ook niet van dat mijn gegevens wijd verspreid zouden worden.

Bij de verwerking van persoonsgegevens hou ik me aan de eisen die de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) en de Belgische privacywetgeving stellen. Dat betekent onder andere dat ik:

  • duidelijk vermeld met welke doeleinden ik persoonsgegevens verwerk, via deze privacyverklaring
  • mijn verzameling van persoonsgegevens beperk tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor wettelijke doeleinden
  • je eerst vraag om uitdrukkelijke toestemming te geven om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin je toestemming is vereist
  • de passende beveiligingsmaatregelen neem om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eis van partijen die in mijn opdracht persoonsgegevens verwerken
  • je recht respecteer om je persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te verbeteren of te verwijderen

Ik ben de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze cookie- en privacyverklaring leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel en gebruik en met welk doel. Ik raad je aan om deze pagina goed te lezen.

Deze cookie- en privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 3-10-2021.

De volgende  persoonsgegevens verwerk ik:

  • Naam onderneming of vereniging (indien van toepassing)
  • Voor- en achternaam
  • Vestigingsadres en postadres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast en mobiel) (indien van toepassing)
  • Social media accountnamen of website (indien van toepassing)
  • Klantnummer en factuurnummer

Ik kom op de volgende manier aan je persoonsgegevens

Ik heb bovenstaande persoonsgegevens van jezelf verkregen of uit andere open bronnen zoals social media.

Om volgende redenen verwerk ik de persoonsgegevens

We verwerken je persoonsgegevens alleen wanneer we dat volgens de AVG en Belgische privacywetgeving mogen. Dat is voor deze doelen:

Reacties

Als je een reactie op mijn website achterlaat, onder een artikel of een recensie bij een product, dan verwerken we je naam. Dit laten we in principe oneindig staan, tenzij het artikel of het product van de website verdwijnt, het om uitlatingen gaat die in strijd zijn met de Belgische wetgeving  of wanneer jij een verwijderingsverzoek bij ons indient.

Contact

Heb je contact met ons opgenomen, per telefoon, e-mail, ons contactformulier, WhatsApp of social media, dan hebben we van jou gegevens ontvangen. Deze verwerken we om te kunnen reageren op jouw bericht.

Nieuwsbrief: tips per e-mail

Ik stuur je graag een nieuwsbrief, omdat je jezelf hebt aangemeld. We verwerken daarom je naam en e-mailadres om je informatie en tips te kunnen sturen. We bieden onderaan elke nieuwsbrief de mogelijkheid aan om je uit te schrijven. We bewaren je gegevens voor dit doeleinde, totdat je je hebt uitgeschreven.

Factureren

Als je bij ons een boek, rondleiding of lezing hebt gekocht, dan verwerken we de gegevens die noodzakelijk zijn voor de levering. Dat zijn in elk geval je naam en e-mailadres en de overige gegevens die nodig zijn om een correcte factuur te kunnen versturen of om het boek te kunnen opsturen. Bij betaling krijgen we bovendien te zien van welke rekening die komt en wie de rekeninghouder is. We bewaren offertes, facturen en betaalgegevens 10 jaar.

Gerechtvaardigd belang

In sommige van bovenstaande gevallen hebben we een gerechtvaardigd belang om gegevens te verwerken. We hebben ons belang, bijvoorbeeld het belang om onze eigen bewijspositie en rechtspositie te bewaken, afgewogen tegen het privacybelang van de persoon waarvan we de persoonsgegevens op basis van deze grondslag verwerken. We zullen daarbij niet meer gegevens verwerken dan nodig is om ons doel te bereiken en onze gerechtvaardigde belangen te waarborgen.

Doorgeven van gegevens

We delen jouw gegevens met de volgende derden, waaronder onze verwerkers:

Doorgeven aan landen

Wij proberen persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EU te verwerken, maar soms ontkomen we er niet aan ook diensten van buiten de EU in te zetten. Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land. Alle verwerkers voldoen volgen hun privacy policy aan de GDPR.

 

Je rechten

Dit zijn de rechten die je hebt de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van je persoonsgegevens. Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via bovickery13@gmail.com

Inzage, verbetering en verwijderen

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van je verwerken en je mag vervolgens verzoeken deze te laten wissen of te verbeteren.

Beperking van de verwerking

Je hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, we jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking.

Recht op bezwaar

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeve van bijv.  direct marketing, dan zullen we jouw persoonsgegevens daar niet meer voor inzetten.

Gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je ons toestemming hebt gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan. Dit betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Toestemming intrekken

Hebben we je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Klachten

Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel – commission@privacycommission.be).

Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via bovickery13@gmail.com

Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website worden cookies gebruikt. Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op randapparatuur wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Bo Vickery gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Bo Vickery gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale mediabedrijven, zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Deze cookies worden aangemaakt en op je computer bewaard door een derde partij dan de website van Bo Vickery. Dit systeem wordt het meest gebruikt om websitebezoeken te meten. Meer specifiek gaat het om: Google Analytics, Google Adwords of Facebookpixel.

Social media

We willen het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via social media, via social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan:

Google Analytics

Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst.

Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op hun servers in de VS. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren, maar we wijzen u erop dat u in dat geval niet alle mogelijkheden van de website zult kunnen benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

De gegevens van Google Analytics wordt 50 maanden bewaard. Alle gegevens werden geanonimiseerd.

Facebookpixel

Deze website maakt ook gebruik van een facebookpixel. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Facebook  voor o.a. advertentiebeheer en op de wijze en doeleinden zoals hierboven beschreven.

YouTube

Ik embed YouTube-video’s van mezelf en anderen op de website. YouTube (Google) plaatst dan ook cookies om te zien welke video’s je al bekeken hebt. Google plaatst in dat geval ook cookies die ervoor zorgen dat voor jou relevantere advertenties worden weergegeven. Meer informatie over het gebruik van cookies door Google vind je hier. Deze cookies worden maximaal 2 jaar bewaard.

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te weten hoe je dit kunt doen.

Links

Op onze website staan links naar externe websites. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijs ik daarvoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website. Het kan zijn dat de link een affiliatelink is: dit betekent dat jij niets meer betaalt, maar dat ik een commissie ontvang als je iets koopt bij die website (bijv. Bol.com, Coolblue,…). Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van affiliatecookies. Meestal worden er door het plaatsen van affiliate links ook meteen affiliate cookies geplaatst. Deze volgen de bezoeker van de ene naar de andere website. De cookies hebben bovendien een bepaalde bewaartermijn. Ook als je als bezoeker vandaag niet besluit het product te kopen, maar morgen direct weer naar de website gaat waar het product gekocht kan worden, zorgt de cookie ervoor dat er toch nog een vergoeding naar de affiliate partner gaat.

Wijzigingen

Het kan zijn dat ik mijn privacyverklaring moet wijzigen, bijvoorbeeld omdat ik een andere werkwijze ben gaan hanteren. Ik zal de nieuwe privacyverklaring altijd op mijn website publiceren. Als de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zal ik de wijzigingen ook direct met jou communiceren.

Vragen?

Hopelijk is alles duidelijk zo. Zo niet, laat het ons dan alsjeblieft weten door te mailen naar bovickery13@gmail.com.

Wie weet tot binnenkort!

 

www.bovickery.eu – Bo Vickery – bovickery13@gmail.com
Bedrijfsgegevens: Vicky Boerjan – Lisseweegs Opperhof 2– 8380 Lissewege
Ondernemingsnummer: BE692.839.722

>