Over mij

Over mij
fotografie: www.paulgheyle.be

Het zou een kwis kunnen zijn, wie ben ik? Een korte introductie want wie een schrijver werkelijk is, dat is iets wat je kan lezen in zijn of haar boeken, maar vooral iets wat enkel de schrijver zelf weet. Al de rest is een mysterie, want is iemand werkelijk wie hij lijkt te zijn?

Wie is Bo Vickery? Ik stel mezelf soms die vraag. Als kind las ik ‘s nachts stiekem strips en boeken, terwijl ik al lang moest slapen. Tijdens een verjaardagsfeestje zat ik liever strips te lezen dan buiten te spelen. De bibliotheek kreeg een wekelijks bezoek. Jarenlang schreef ik saaie juridische nota’s en adviezen als ambtenaar (een vastbenoemde dan nog, dat zijn de ergste :-)), naast eens een occasioneel artikel in het tijdschrift van JCI Knokke-Heist (www.jcikh.be). Na een burn-out besloot ik loopbaanonderbreking te nemen om een boek te schrijven. Omdat niets is wat het lijkt. Aan volgende boeken wordt volop gewerkt, want eens de schrijfmicrobe je te pakken heeft, is het een virus dat je nooit verlaat.

Na een hersenschudding was ik gedwongen om de pc links te laten liggen, maar een schrijver geeft nooit op. Dus ben ik geholpen geweest door spraaktechnologie. Op deze manier heb ik een boek De Krummelingen geschreven of moet ik zeggen ingesproken? Dit boek, een verhaal voor kinderen, zal na redactie en grafisch werk het levenslicht zien. Dankzij de spraaktechnologiesoftware Dragon. Een draak, dat komt goed.