.st0{fill:#FFFFFF;}

Op zoek naar woorden en inspiratie 

 25/11/2019

minuten nog te lezen

Woorden en inspiratie, daar draait het leven van een schrijver om. Je vindt het overal. Soms op de merkwaardigste momenten (lees ook deze blogpost over Avatar waar James Cameron zijn inspiratie kreeg) Maar soms stokt het eens. Iets dat elke schrijver wel eens meemaakt. Een wandeling in de natuur helpt soms, bij mij toch. Of eventjes het hoofd leeg maken door naar muziek te luisteren. Maar wat mij soms ook helpt, is mooie teksten lezen van iemand anders. Alsof de woorden aan je blijven kleven en zo nieuwe woorden opwekken waardoor je weer verder kan. De ene schrijver inspireert de andere.

Inspiratie via Haemin Sunim

De laatste tijd neem ik vaak één van de twee boekjes van Haemin Sumin vast. Vorig jaar heb ik toevallig zijn boek Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt ontdekt. Ik zat in een burn-out dus ik had tijd. De titel was zo uitnodigend om het boek te kopen. Het was een voltreffer. Dus moest ik zijn nieuwe boek Houden van dingen die niet perfect zijn ook wel aanschaffen. Zeker omdat de bouwmeesters van de kerk van Lissewege, zoals ik in mijn thriller Niets is wat het lijkt. Het witte dorp had genoteerd, als motto hadden dat niets perfect moest zijn omdat enkel God perfect is. Zo zie je in de kerk dat veel dingen niet symmetrisch zijn. Zo moet het ook wel zijn: want niemand is gelijk, we zijn allemaal anders. Ook de schrijvers die op zoek zijn naar inspiratie.

Inspiratie door het openen van een boek

Anderen hebben misschien andere methodes om terug inspiratie te krijgen. Wijze, filosofische woorden en verhalen inspireren me altijd. Dus misschien eens enkele citeren van Haemin Sumin? Dus ik neem zijn laatste boek en sla het lukraak open. Dat is iets wat ik soms doe: een boek nemen dat om één of andere reden mijn aandacht trekt en dan het lukraak open slaan. Vaak vind ik dan juist die ene zin die inspiratie geeft. Of die me verder helpt. Of die een raadgeving inhoudt.

Eerste poging

Er zijn momenten waarop je alleen maar op de bank wilt liggen en tv kijken. Het wordt wel eens tijd dat je je hardwerkende geest een momentje rust geeft. Je kunt niet altijd productief zijn.

Hé, dat is ook wel toevallig? Is een moment van inspiratieloosheid dan gewoon een teken van de muze of het universum dat je eens een stap achteruit moet zetten om dingen klaarder te zien? Wat als ik nu nog eens Haemin om raad vraag en zijn boek lukraak opensla, wat zal ik dan te lezen krijgen?

Tweede poging

Probeer je ademhaling eens te voelen.
Adem diep in en uit…
Het helen begint wanneer
we beginnen aandacht aan onszelf te schenken.

Ja, nu je het zegt. Rustig ademhalen, je lichaam voelen, mindfulness of hoe je het ook noemt, dat kan ook helpen om de inspiratie terug te toveren. Nog een derde raadgeving proberen te vinden? Driemaal is scheepsrecht. Het boek terug dicht, eventjes wachten…. en open doen.

Derde poging

Woorden hebben veel macht.
Vanaf vandaag ga je je beter voelen’ ‘Je hebt zoveel talent, je wordt vast een heel goede schrijver’ ‘
Op een dag zal je muziek de harten van veel mensen raken’
Op het moment dat iemand deze woorden tegen je zegt,
gaat er een groot aantal mogelijkheden voor je open.
Woorden kunnen zaadjes van de werkelijkheid worden.

Heb ik het niet gezegd? Haemin Sumin schrijft prachtige boeken om als je eventjes vastzit, je hoeft daarom geen schrijver te zijn, een momentje in te lezen. Je krijgt vast wel inspiratie, inzichten of een mooie boodschap.

Zou de laatste tekst echt willen zeggen dat mijn woordenmuziek ooit veel harten zal raken?

Lees ook: wat doe je als je twijfelt?

Verdien zelf geld met dit boek: word affiliate

Ken je het systeem van affiliatemarketing waarmee je gemakkelijk geld kunt verdienen?

Je hoeft je gewoon te registreren als affiliate, een link die je krijgt te plaatsen op jouw website of sociale media en je krijgt 2 euro per boek dat via jouw link verkocht is.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief My Secret Tips

Wil je de geheimen van een schrijver kennen? Wil je verhalen rond mysteries, mythologie en taal? Wil je tools voor creatievelingen leren kennen?

Eén keer per maand. Als de muze het tenminste toelaat.